Sunday, May 22, 2011

mem'Photobook'kan gambar kahwin

masa dok mengelap habuk kat frame2 gambar siang tadi, terpegang frame gambar kawen yg bestfren arwah mak hadiahkan, siap engrave tarikh nikah & nama daku + En Hubby atas frame pewter, nostalgic gittew.. hehe

then, bila tgk gambar kahwin yg kat dlm frame tu, dah melekat smacam kat cermin frame & dah tak boleh dipisahkan.. kalau cuba juga sure koyak rabak.. hemm.. dan2 tu teringin nak buat photobook utk gambar2 kawen.. almaklumlah, masa kawen dulu bajet minimum for gambar2 ni.. then, masa tu digital photography masih mahal, ingat lagi my 1st camera (1 yr after kawen) harganya almost rm2k! sekarang dah bleh dapat DSLR dgn nilai tu.. tapinyer, masalah skrg semua gambar2 kawen tu ada negatif filem sahaja, tak pun ada hardcopy.. takde langsung softcopy.. :( cemane nak buat photobook ek kalau takde softcopy?

boleh ke aa nak convert from filem ke digital? anyone arif about this? dah mula mengidam dah ni.. huhuhu

3 comments:

Ummu Auni said...

tak ada cara lain. cuci then scan dear :)

sikul@t said...

ye benar.. scan.. scan...

momsloveheart said...

really? kedai takde ke service camtu? huhu jenuh la camnih.. makan tahun ni :P