Saturday, November 21, 2015

Terjebak dgn korean skincare via Althea

Tiba2 malam ni terasa nak intai blog kawan2. Dah lama sgt tak update blog sendiri or blog hopping huhu. Dan bila singgah di blog my fren farra, sgt tertarik dgn review farra mengenai korean skincare drpd online shop ALTHEA

Since dah lama bebenor tak membeli set lengkap skincare (cleanser, toner, mosturizer), maka sangatlah justify utk mencuba produk korea ini chewahh. Ada jer justification bila nak membeli kannn? hehe

Hasilnya, saya pilih 3 item ni yg mendapat good review (4-5 star) di ALTHEA:
1. Innisfree jeju volcanic mousse cleanser
2. Innisfree jeju volcanic pore toner
3. Innisfree the green tea seed serum

Kenapa pilih Innisfree? Sebab farra cakap product ni natural ingredient dan sangat sesuai utk kulit dia. Pastu tertarik nak beli di althea ni sbb rata2 org cakap harga brg di althea lebih murah berbanding beli di mall atau outlet. I cannot comment on anything yet sbb tak pernah ambil tahu pun pasal skincare korea ni hihi. Yang penting althea claim produk mereka original dari Korea.

Oklah, apa2 pun kita tunggu dulu parcel pink sampai utk further review. Aduh, harap2 althea malaysia ada stok so cepat sket boleh try huhuhu.. Tetiba je beauty concious !

5 comments:

asmasalleh said...

kite pun pakai jeju volcanic cleaning foam dgn ada clay mask (first time beli bende2 skin care .. ni sume gara2 pi korea arituh).. Suke suke.. kulit kite yg berminyak2 ni amat serasi dgn innisfree item nih.. mari berskin caring.. kekekkee

Azian Elias said...

salam kenal dear..

kat Korea mmg murah2 kan.. bila dijual kan sini bit mahal.. i suka face masks depa..

Husna Rahman said...

slh satu petua kenapa kulit org korea cantik, diorang kunyah bwg putih mentah2
bwg putih mmg terbukti dpt cantikkan dan putihkan kulit secara smlajadi..selain khasiat kesihatan la...

julie.yaacob said...

salam perkenalan Azian & Husna.. yupp kat Korea murah2 skincare diorang.. untung kita boleh purchase thru Althea ni sbb still murah daripada beli kat sini kan?

semah, so far okla gak initsfree ni.. dpt rasa skin kurang kering & tone kulit much better.. nak try yg lain plak pasni hihi

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)