Thursday, November 03, 2011

slipped disc again, but...

remember last year, i wrote about me having a slipped disc.. (read here)

and as of last Sunday, macam anniversary la pulak, i'm having this uneasy backpain yg mula2 rasa macam bearable, but makin lama makin sakit & sampai nak jalan pun susah.. ada gaya mcm org lepas bersalin normal gitu, jalan tersimpul2 ayu..

tapi sakit belakang ni mmg langsung tak ayu.. kalau dulu, the pain is more on the numb left leg, this time, mmg mencucuk2 kat tulang blakang.. ingatkan period pain, tapi after jumpa doctor last Monday, and last Tuesday, mmg confirm symptom slipped disc..

and sad to say, the doctor said he can't treat me much sbb at the same time, my UPT is positive! (yippeee!!) seb baik check before consume ubat2an.. Doctor hanya boleh bagi makan panadol ajer & krim sapu for muscle tense.. other than that, i just need to lie down & rest my back.. kalau tak elok juga, then kena go for physiotherapy..

and dengan keadaan slipped disc + early pregnancy, diri ini amatlah risau.. today dah hari ke-4 MC.. esok pagi tgk camner, kalau tak mampu ke ofis, saya MC lagi.. ya Allah, permudahkanlah urusan harianku dan kehamilanku ini... ameen..

p/s: setiap yg berlaku, ada hikmah di sebaliknya, kan kan? :)

8 comments:

aida said...

tahniah julie, preggie for the 3rd time!

julie.yaacob said...

aida, toche toche.. dah lama aku tinggalkan this chapter in life.. macam nervous pun ada hehe.. ;)

yatiscloset said...

enjoy the journey dear..tk care n moga sembuh!!

eLLe said...

congrat juliee..besnyeeeeeee ade edisi baru akan keluar (eh cam kereta plak..hehe..)..

take care..

julie.yaacob said...

yati ~ thanks dear! tula risau gak dgn sakit blakang ni.. skrg dah gemuk, nanti makin gemuk huhuhu

shelly ~ haah mmg mcm edisi baru.. dah 5 tahun tak pregnant, terasa mcm mengandung anak sulung la plak.. dah lama tak bangun malam & dah lama tak dukung baby or budak.. :)

win said...

Julie, congrats! Jaga diri + baby baik2...

momsloveheart said...

win dear, thanks a lot!

Ummu Auni said...

congrats mummy to be!